Idee rond duurzame voeding? Doe mee aan de wedstrijd Brugge Smaakt

21
okt
2019

Wie een goed idee heeft rond duurzame voeding in Brugge, kan een innovatief projectvoorstel indienen vóór 18 november 2019.

De projectvoorstellen moeten kaderen in een of meerdere thema’s van de voedselstrategie Bruggesmaakt, zoals  stadslandbouw, stadstuinieren, korte keten, voedselverlies, Fair Trade en minder vleesconsumptie.

 Zowel projecten die opgestart zijn in 2019 of die ten laatste in 2020 worden opgestart komen in aanmerking. De winnaars krijgen een geldprijs van maximum €2500. Deze prijs moet gebruikt worden om de werkzaamheden of aankopen te bekostigen die beschreven zijn in de aanvraag

“Stad Brugge zet zijn schouders onder een duurzame voedselstrategie. We moedigen lokale, milieuvriendelijk geproduceerde en seizoensgebonden voeding aan. Dat is niet enkel goed voor onze gezondheid, maar ook voor het milieu”, zegt schepen van Klimaat en Energie Minou Esquenet.

Om deel te nemen aan de wedstrijd moet men het inschrijvingsformulier gebruiken. Vóór 18 november 2019 terug te sturen via mail: leefmilieu@brugge.be of op volgend adres: Huis van de Bruggeling, Frank van Ackerpromenade 2, 8000 Brugge (t.a.v. dienst Leefmilieu).

De ingediende projecten worden beoordeeld volgens de volgende criteria: innovatie, sociaal- en milieu-impact, herhaalbaarheid, prijs/kwaliteitsverhouding.

Alle info over de wedstrijd en winnaars vorige jaren, vind je hier.

Deel deze pagina