Projectoproep: jouw klimaatidee omzetten in 5000 euro!

22
dec
2021

Bruggelingen, organisaties, verenigingen en buurten die een straf idee hebben om de CO2-uitstoot in Brugge te verminderen of om de Brugse voedselstrategie te versterken, willen we een financiële duw in de rug te geven. Daarom lanceren we ook dit jaar terug een projectoproep, ditmaal in samenwerking met Proximity, een initiatief van de Belgische stichting Be Planet om ecologische en solidaire burgerprojecten te financieren.

Het gaat om ideeën om in Brugge minder CO2 uit te stoten, door bvb. renovaties van woningen of het lokaal van je organisatie, het stimuleren van hernieuwbare energieproductie door bv. groepsaankoop of een gezamenlijke investering, het organiseren van gespreksavonden in je vereniging of buurt om energiebesparing aantrekkelijk en concreet te maken.

Het kan ook gaan om projecten die duurzame voeding in Brugge stimuleren: projecten om meer plantaardig te eten, of voedselverlies te vermijden of meer lokale en duurzame voedselproductie in praktijk te brengen, …

De beste voorstellen kunnen rekenen op een ondersteuning tussen de 2.500 en 5.000 euro en zullen in het voorjaar van 2022 bekend gemaakt worden.

Het reglement en de indieningsvoorwaarden kan je vinden op brugge.proximitybelgium.be
Indienen van een projectvoorstel kan vanaf 27 oktober en loopt tot 15 februari 2022! 

 

Deel deze pagina