Duurzaam ondernemen

bakfietsIn Brugse bedrijven wordt heel wat fossiele brandstof verbruikt, niet alleen om te verwarmen, maar ook om dingen te maken. Om deze CO2-uitstoot weg te werken moeten bedrijfsprocessen anders bedacht worden. Het gaat daarbij niet alleen om de productie-industrie.

Ook in de dienstensector (handel, horeca, toerisme, zorg- en gezondheidssector, …) kunnen de werkmethoden anders bedacht worden zodat er minder nood is aan fossiele brandstoffen en dus ook minder CO2-uitstoot.  

Wat kan jij doen? 

Neem deel aan het TERTS project :

Ben je als KMO op zoek naar steun om te kunnen investeren in innovatieve en klimaatvriendelijke energietechnieken zoals warmtepompen gekoppeld met zonnepanelen, batterijopslag, micro-WKK of LED-verlichting met automatische sturing? Laat het ons zo snel mogelijk weten via klimaatenmilieu@brugge.be , dan komen we binnenkort al bij u ter plaatse om het potentieel in te schatten aan de hand van een energiescan.

Via het Europese project Interreg Vlaanderen-Nederland kunnen we 5 KMO’s helpen aan 50% subsidie bij deze investeringen, met een maximum van 15.000 euro per innovatieve techniek.
Deze 5 investerende KMO’s krijgen ook een SMAPPEE energiemonitoringssysteem cadeau om hun energiebesparingen makkelijk op te volgen.

Wie komt in aanmerking? KMO’s met maximaal 25 werknemers, zoals horeca, winkels, detailhandel, voedingszaken, kappers, kantoren en vrije beroepen. Twijfel je of jouw KMO nog energie kan besparen? Maak gebruik van de gratis energiescan  op de opportuniteiten voor jouw bedijf in beeld te brengen!

Meer info 

Brugge heeft energie!

Ben je zelf ondernemer, dan kan je binnenkort via de Brugse energiecoöperatie (BGE) gericht advies krijgen voor een meer duurzame energiefactuur.  Ondertussen kun je terecht op 
www.vlaio.be/nl/begeleiding-advies/duurzaam-ondernemen. 

Nuttige links


Wat doet de Stad?  

  • De stad Brugge stimuleert Brugse bedrijven en ondernemingen om de uitstoot van COte beperken door het eigen energieverbruik te verminderen en zoveel mogelijk over te schakelen op groene alternatieven. Dit doen we ondermeer via het ondersteunen van de een energiecoöperatie die Brugse ondernemingen bijstaat in deze zoektocht.
  • De stad ontwikkelt een lokale strategie om circulaire productiewijzen in Brugge te stimuleren.   

Deel deze pagina