Nieuwe verantwoordelijke composthoekje Sincfalpark

29
jul
2020

Axana Verniest is de nieuwe verantwoordelijke voor de composthoek in het Sincfalpark.

 Schepen van Milieubeleid Minou Esquenet: “Composteren is heel belangrijk. Het zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk. Groenten- en fruitafval komt echter nog te vaak bij het restafval terecht. Deze onvermijdbare restjes zijn nochtans een bron van voedsel voor ontelbare tuindiertjes en afbraakorganismen, die deze kunnen omvormen tot compost. Voor bewoners van een appartementsgebouw is het natuurlijk moeilijker om te composteren. We hebben daarom al drie composthoekjes voor appartementsgebouwen opgestart: aan de Leeuwerik, aan het Visartpark en in het Sincfalpark.”

De composthoek in het Sincfalpark bestaat al sinds 2004, maar had even geen verantwoordelijke. “Ik ben dan ook zeer blij dat we met Axana Verniest opnieuw een gemotiveerde verantwoordelijke hebben. Axana volgt een opleiding zodat ze erop kan toezien dat de compostregels goed gevolgd worden. Ze opent het hoekje op bepaalde uren voor de deelnemers en voert klein onderhoud uit”, zegt schepen Minou Esquenet.

Op 15 juni kreeg zij al een infosessie door enkele van onze kringloopkrachten, samen met Guido De Wel en Peter Clerckx maakten ze dit hoekje weer klaar voor gebruik!

De kringloopkrachten, zijn vrijwilligers opgeleid door Vlaco om de kringloopgedachte te verspreiden. Dienst leefmilieu begeleidt hen daarin en organiseert regelmatig sensibilisatie- en infoacties rond composteren, ook naar scholen en verenigingen toe. Composteren, kringlooptuinieren, goed je planten kiezen en verzorgen, voedselverlies, het hoort er allemaal bij!

Wie kringlooptechnieken toepast, sluit immers de biologische kringloop, spaart het milieu en het klimaat en springt duurzaam om met dat stukje aardbol dat ons is toevertrouwd.

Iedereen kan zijn steentje bijdragen, en zelf starten met composteren. Via volgende link vindt men heel wat nuttige info https://www.vlaco.be/thuiskringlopen/thuiscomposteren/wat-is-composteerbaar

Deel deze pagina

Contactinformatie

Contactpersonen